23.11.13

Henk Breimer houdt stand tegen Chris Draijer!

Zware strijd Tjeerd de Vries Trienke Wijmenga.


Vrijdag 22 november werd er onderling weer flink gestreden.

  • Wim de Groot won door een mooie combinatie een pion. Hans Starreveld hoopte dat de schade beperkt zou blijven, maar zijn pionnen waren prooi van 2 sterke lopers. Het werd vechten tegen de bierkaai, hij gaf op.
  • Chris Draijer begon voorzichtig. Zijn voornemen was vooral niet een derde nul op rij te scoren. Henk Breimer bleek vaardig in het opzetten van een gevaarlijke aanval. Hij bood remise aan. Chris nam het aan. Hij kon ook niet veel uitrichten.
  • Hans Kloots en Sijtze van der Wal hadden al vrij snel de stukken geruild en besloten ook tot remise.
  • Cornelis Jellesma de man in vorm zette een gevaarlijke aanval op de koning van Theo Zwartjes. Theo kreeg niet eens de kans meer te rokeren. Na een schaakje met de dame viel er een toren, maar ook mat was niet meer te voorkomen.
  • Jan Wevers hield het lang vol tegen Jappie Breimer. Er zat nog een valletje in, maar Jappie doorzag de grap en draaide de rollen om en won de partij.
  • Douwe Tjerkstra bood goed tegenspel en met een ver opgerukte pion leek hij er een punt aan over te houden. Herman Beks offerde een pion, maar die was giftig. Douwe die weinig tijd had trapte in dit valletje en met een loper minder moest hij in het eindspel de eer aan Herman laten.
  • Trienke Wijmenga kwam een pion achter tegen Tjeerd de Vries, maar maakte wel het spel. Tjeerd had houden en keren, maar wist het eindspel toch te winnen.
Uitslagen 9e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag  22 november 2013.

 Wit Zwart
Uitslag 
Wim de GrootHans Starreveld
1-0
Chris DraijerHenk Breimer
½-½
Hans KlootsSietse v d Wal
½-½
Douwe TjerkstraHerman Beks
0-1
Cornelis JellesmaTheo Zwartjes
1-0
Jan WeversJappie Breimer
0-1
Tjeerd de VriesTrienke Wijmenga
1-0

Klik hier voor de Ranglijst na ronde 9