2.11.13

Fraaie overwinning Cornelis Jellesma!
Plus remise Jan Wevers!

Cornelis Jellesma verraste Hans Kloots met een ijzersterke opening. Hans verslikte zich in een combinatie door het centrum en moest een volle loper prijsgeven. Cornelis kroop vervolgens een paar keer door het oog van de naald, hij verloor net niet zijn dame maar kon afwikkelen naar een gewonnen stelling en het punt in ontvangst nemen.

 Ook Jan Wevers deed goede zaken, tegenstandster Trienke Wijmenga kon geen opening in Jan´s stelling vinden, wat ze ook probeerde. Jan bleef knap overeind en kon een half punt bijschrijven.

Bij de koplopers was er een hoop spektakel maar veranderde er uiteindelijk niets. Chris Draijer won overtuigend van Theo Zwartjes, maar Herman Beks had een moeilijke avond tegen de uitstekend spelende Tjeerd de Vries. De remise was uiteindelijk dik verdiend voor Tjeerd, die lang winstkansen had in deze positionele partij. Herman blijft desondanks op kop, net voor Chris Draijer.

In de partij tussen Henk Breimer en Jan Brinkman was de opening nogal tumultueus met het sterk aanvallende spel van Henk, maar Jan kwam de problemen te boven en won in eindspel.

 Concurrent Wim de Groot won ook, maar simpel ging het niet tegen Sytze van der Wal, die pas laat op de avond een paar verkeerde zetten deed en toen snel verloor.


Nieuw op de site; Bekijk het Jubileumboek in de rubriek archief

Bij de partij tussen Hans Starreveld en Jappie Breimer leek laatstgenoemde aan het laatste eind te trekken met een pion meer, maar hij beperkte zich in het tweede deel van de partij te veel tot verdedigen. Hans kon de zaak recht trekken en in de slotfase met een puntendeling naar huis gaan.
Uitslagen 6e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag  1 november 2013.

 Wit Zwart
Uitslag 
Chris DraijerTheo Zwartjes
1-0
Herman BeksTjeerd de Vries
½-½
Sietse v d WalWim de Groot
0-1
Henk BreimerJan Brinkman
0-1
Hans KlootsCornelis Jellesma
0-1
Hans StarreveldJappie Breimer
½-½
Trienke WijmengaJan Wevers
½-½Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!