30.11.13

Wim de Groot slaat dubbelslag!
Ook Hans Starreveld ten onder in strijd met Henk Breimer.

Vrijdag 29 november. Vanaf half acht eerst een half uurtje eindspelstudie, daarna kwam de indeling. Omdat het aantal oneven was, 13 spelers, werd Wim de Groot ingedeeld tegen Trienke Wijmenga en Theo Zwartjes simultaan! Hij nam de tijd, maar pakte wel de beide punten.

Runner up Chris Draijer werd verrast door een offer op zijn koningsvleugel. Onvervaard gaf Jan Wevers twee stukken tegen een toren en twee pionnen.
De koningsstelling van Chris was een puinhoop. Geschrokken manoeuvreerde hij zijn stukken weer tot een samenwerkend geheel. Uiteindelijk werden de rollen omgedraaid, Chris kreeg een niet te stoppen aanval, Jan gaf op.

Herman Beks had een gemakkelijk avondje, hij won de partij van Hans Kloots al voor 9 uur!!! Je zou bijna denken aan snelschaken?

Jappie Breimer gaf Tjeerd de Vries weinig kans om aan aanvallen te denken. Tjeerd moest in de verdediging. Ze besloten tot remise, maar na analyse bleek de stelling ingewikkeld genoeg. 

Datzelfde gebeurde met de partij van Sijtze van der Wal en Cornelis Jellesma. Ze meden elkaar totaal niet. Stukken stonden in, penningen, koningen die geen kant op konden. Erg gevaarlijk. Midden in de strijd bood Sijtze remise aan, Cornelis nam het aan. Hij stond een loper voor, maar de koning stond lang niet veilig!

Henk Breimer was opnieuw goed op dreef. Hans Starreveld kwam er nauwelijks aan te pas. Met een pionoffer probeerde Hans een tegenaanval. Het werd alleen maar erger. De loper van Henk drong in de stelling en met toren en dame werd de koning omver geworpen!
Conclusie: De bitterballetjes smaakten heerlijk….. (Verzoek van verleden week, als de beide heren tegen elkaar mochten spelen, kwam er een portie bitterballen op tafel!) Dat verzoek werd natuurlijk ingewilligd!

Uitslagen 10e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag  29 november 2013.

 Wit Zwart
Uitslag 
Wim de GrootTheo Zwartjes
1-0
Herman BeksHans Kloots
1-0
Hans StarreveldHenk Breimer
0-1
Trienke WijmengaWim de Groot
0-1
Tjeerd de VriesJappie Breimer
½-½
Chris DraijerJan Wevers
1-0
Cornelis JellesmaSietse v d Wal
1-0Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!