zaterdag 21 december 2013

Schaakvereniging Rijs e.o. wenst U Prettige Feestdagen!!!


Rijs boek derde zege in FSB Competitie!!!

Wim de Groot op weg naar 3 uit 3!!

  • Rijs boekt derde overwinning op rij.  
  • Op bord 1 speelde Chris Draijer tegen Jan de Smidt. Chris speelde gelukkig weer als vanouds, het eindspel was weer eens ijzersterk en met secuur spel pakte hij de volle buit.
  • Herman Beks op bord 2 kreeg een ingewikkelde stelling voor zijn kiezen. Frans van Emst wilde niet in herhaling van het vorige treffen en maakte er een ingewikkeld middenspel van. Hij bood remise aan. Herman die als een goede captain betaamt, liep langs de borden en kon tevreden de remise aannemen.
  • Op bord 3 had Wim de Groot het in eerste instantie niet gemakkelijk. Een moeilijk torenspel met elk 2 torens was lastig te beoordelen. Zijn tegenstander, Martinus Scheeringa vond echter niet de juiste voortzetting en Wim won enkele belangrijke en vooral lastige pionnen. Hij hield er een simpel eindspel aan over en won.
  • Jappie Breimer wilde niet verliezen van Ingrid Jansen. Vorige keer had hij verloren en dus was het goed opletten. Hij hield zich goed staande en bood remise aan Ingrid nam het direct aan.
  • Henk Breimer maakte er weer een bijzondere pot van. Met dreigingen, penningen, kwam zijn tegenstander Jaap v/d Hulst in tijdproblemen. Henk hield de stelling ingewikkeld en juist door die tijdnood maakte Jaap fouten en Henk boekte een mooie overwinning.
  • Tjeerd de Vries was minder gelukkig, hij verloor in de opening al een stuk van Gerrit Schoenmaker. die liet zich niet meer van zijn "stuk" brengen en wist de winst naar zich toe te trekken. Jammer voor Tjeerd.
  • Ja en dan Cornelis Jellesma! Alweer een prachtige prestatie. Met aanvallend spel en dreigingen op een gepende loper kwam hij in het eindspel een paard voor! Hij ruilde de dames af en offerde het paard en daarna promoveerde zijn pion als eerste tot een koningin! Zijn opponent Pieter van der Zee had nog drie zetten nodig om te promoveren. Cornelis maakte zelfs die pion onschadelijk en kon weer een prachtig punt aan zijn nu toch wel imposante zegereeks toevoegen!
  • Ook Trienke Wijmenga deed goede zaken. In de onderlinge competitie misschien wat minder goed spelend, dit soort partijen is ze goed op dreef. Ze pende een paard en wist met een kleine combinatie een eerste pion te winnen. Daarna nog een pion. Toen haar tegenstander Bert Dassen probeerde haar met loper en dame mat te zetten offerde ze simpelweg haar toren! Met een eindspel met 3 pionnen meer dwong ze haar opponent tot damesruil en toen gaf Bart op.

Rijs won met 6 - 2


Uitslag 3e ronde FSB competitie gespeeld vrijdag 20 december 2013 te Rijs.

Schaakclub Rijs e.o.
 Steenwijk II
6-2
Chris Draijer
Jan de Smidt
1-0
Herman Beks
Frans van Emst
½-½
Wim de Groot
Martinus Scheeringa
1-0
Jappie Breimer
Ingrid Jansen
½-½
Henk Breimer
Jaap v d Hulst
1-0
Tjeerd de Vries
Gerrit Schoenmaker
0-1
Cornelis Jellesma
Pieter van der Zee
1-0
Trienke Wijmenga
Bert Dassen
1-0


Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!