zaterdag 29 november 2014

Hans Starreveld in grootse stijl langs koploper Herman Beks!!!


Hans Starreveld (links) wist na slechts 15 zetten te winnnen van koploper Herman Beks.

Hans Starreveld schreef historie dit seizoen. Hij was de eerste die Herman Beks versloeg. Met een fraaie combinatie over veld b4 won hij een stuk, en kreeg hij ook nog eens een dodelijke aanval op Hermans’ niet gerocheerde koning. Er ging zelfs nog een toren af, waarna de ramp compleet was en Herman op gaf. Toch is er voor hem nog geen man over boord want het gat met de nummer 2 is nog steeds groot.

Frans Lagerwaard komt eraan!

Rechts Frans Lagerwaard

De ijzersterk spelende Frans Lagerwaard eist deze plaats tot nu toe op. Hij leek vast te zitten tegen de taai verdedigende Trienke Wijmenga, maar wist met behendige manouvres een pion te winnen. Toen gaven 2 prachtig verbonden pionnen op de c- en d-lijn de doorslag en kon Frans het punt bij schrijven.

Chris Draijer, veelvuldig clubkampioen, maakt een moeilijk seizoen door. Tegen Sijtze van der Wal kon hij met de torens geen doorbraak forceren en moest berusten in remise.
Sijtze v.d. Wal (rechts) hield stand tegen Chris Draijer
 Hij staat nu 9e, een voor hem ongekend lage plaats, we moeten decennia terug in de clubhistorie om Chris daar aan te treffen. Toch heeft hij nog veel mogelijkheden op verbetering, want het gat met zelfs de nummer 2 is nog vrij klein.
Maya de hond,...... van Chris en Trienke


Jan Brinkman en Wim de Groot bleven wel in het spoor van de nog ongeslagen Frans Lagerwaard. Jan, de enige die nog geen remise heeft gespeeld dit seizoen, won al heel snel van Cornelis Jellesma. Tjeerd de Vries bood taai tegenstand en leek zelfs een overwicht te hebben na de opening, maar was in het eindspel was Wim de betere.
Wim had een moeilijker avond,Henk Breimer en Theo Zwartjes maakten er een mooi duel van. 
Eerst won Theo een stuk en hij leek simpel te gaan winnen, maar plotsklaps was zijn voorsprong weg en stond hij een pion achter.
De 2 pionnen van Henk op de damevleugel gaven toen de doorslag, zodat Henk opgelucht het punt kon bijschrijven.Tenslotte maakten Auke Wouda en Hans Kloots er een waar spektakelstuk van.
Auke had veel ruimte in zijn stelling, maar Hans verbrijzelde Auke’s pionstelling door op b7 een pion te winnen. Vervolgens werden  klassiek de torens opgelijnd en kon Hans het eindspel winnend afsluiten.


Uitslagen 10e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 28 nov 2014. Wit                                   
 Zwart                                   
Uitslag Hans Starreveld
Herman Beks
1-0
Hans Kloots
Auke Wouda
1-0
Henk Breimer
Theo Zwartjes
1-0
Tjeerd de Vries
Wim de Groot
0-1
Jan Brinkman
Cornelis Jellesma
1-0
Trienke Wijmenga
Frans Lagerwaard
0-1
Chris Draijer
Sytze v d Wal
½-½