zaterdag 17 oktober 2009

Chris Draijer verslaat Koploper!Jappie Breimer vierde de geboorte van zijn kleinkind met een overwinning!


In de interne competitie een wisseling van de wacht.

Herman Beks maakte een einde aan de ongeslagen status van Hans Starreveld door een behendiger opening. Hij won een pion, viel de koning aan en zette mat. Chris Draijer drukte Jan Brinkman van de koppositie door juist in het eindspel te winnen en hielp daarmee Herman aan plaats 1. Chris staat nu 2, Jan 3.

Jappie Breimer liet zich inspireren door de geboorte van zijn kleinkind en won in een fraaie partij van Douwe Tjerkstra. Lang leek de strijd gelijk op te gaan, maar laat op de avond tikte Jappie het punt heel mooi binnen. Tjeerd de Vries blijft het goed doen dit seizoen, deze keer was Cornelis Jellesma het slachtoffer. Trienke Wijmenga was na maandag in een winning mood en won een stuk tegen Jan Wevers en daarmee ook de partij. Hessel van der Pal en Hans Kloots, allebei niet gemakkelijk gestart vonden het pad omhoog met snelle en efficiënte overwinningen op respectievelijk Bart Lyklema en Theo Zwartjes.

De nestoren van de club, Louwerens Mulder en Frans Stelling speelden buiten mededinging een partij tegen elkaar. De jongere van de twee, Louwerens Mulder won met een paar krachtige aanvalszetten.
Verslag Jan Brinkman.

uitslagen 5e ronde gespeeld vrijdag 16 oktober 2009

 Wit Zwart
Uitslag 
 Hessel v.d. Pal  Bart Lyklema
1-0
 Jan Brinkman  Chris Draijer
0-1
 Douwe Tjerkstra  Jappie Breimer
0-1
 Gerrit Jan Faas  Sietse v.d. Wal
½-½
 Hans Starreveld  Herman Beks
0-1
 Cornelus Jellesma  Tjeerd de Vries
0-1
 Theo Zwartjes  Hans Kloots
0-1
 Jan Wevers  Trienke Wijmenga
0-1
 Frans Stelling  Louwerens Mulder
0-1(bm)
Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !