10.10.09

Goedbezochte avond op Schaakclub Rijs!



Henk Breimer won van Hans Kloots ( Klok )





Maar liefst 19 aanwezigen op vrijdag 9 oktober bij schaakclub Rijs, de beste opkomst tot nu toe.

Frans Stelling, die buiten mededinging meespeelt kon weer veel oefenen, omdat een paar partijen snel klaar waren en Chris Draijer simultaan tegen hem speelde. Chris herstelde zich overigens goed van de klap van de week er voor. In het eindspel tegen Jan Wevers hield hij 1 pion over, die na taaie weerstand kon doorbreken en de partij voor Chris won.

Tjeerd de Vries is op de goede weg, hij won al in de opening van Bart Lyklema. Clubvoorzitter Hans Starreveld steekt in bloedvorm, na vorige week Henk Breimer werd nu Jappie Breimer aan de zegekar gebonden. Hans staat in de ranglijst met 3 uit 3 op de 3e plek. Net boven hem staat Herman Beks, die een ware kraker tegen Douwe Tjerkstra speelde. Herman kwam in het vroege middenspel 2 pionnen voor. Die leverde hij laat op de avond weer in, maar dat leverde hem wel een loper op, die Douwe moest weggeven om promotie te voorkomen. Uiteindelijk wist Herman Douwes’ koning weg te drijven van zijn resterende pionnen en de partij te beslissen.

Koploper Jan Brinkman had een mooie aanval tegen Trienke Wijmenga, maar die verdedigde zich vakkundig en kon na dameruil afwikkelen naar een eindspel dat beter voor haar stond. Het werd uiteindelijk remise. Jan blijft op kop met 4 uit 5. Na de topdrie staan 4e Chris Draijer, 5e Douwe Tjerkstra en 6e Tjeerd de Vries .

Hans Kloots, bijnaam Klok heeft zijn draai op het bord nog niet gevonden, opnieuw verdwenen op raadselachtige wijze zijn stukken van het bord. Henk Breimer won verdiend.

Theo Zwartjes stuntte door Hessel van der Pal verrassend te verslaan. Een saillant detail was dat hij daarvoor maar 22 zetten nodig had.

Bij de overige 2 partijen werd de vrede getekend. Louwerens Mulder stond iets beter tegen Sytze van der Wal, maar het lukte niet om dit in een vol punt om te zetten. Veel strijd was er tussen Gerrit Jan Faas en Cornelis Jellesma, Cornelis leek het beste van het spel te hebben, maar uiteindelijk vond er een grote stukkenruil plaats en werd het remise.
Verslag Jan Brinkman.


uitslagen ronde 4, gespeeld 9 oktober 2009


 Wit Zwart
Uitslag 
 Tjeerd de Vries  Bart Lyklema
1-0
 Chris Draijer  Jan Wevers
1-0
 Henk Breimer  Hans Kloots
1-0
 Jappie Breimer  Hans Starreveld
0-1
 Trienke Wijmenga  Jan Brinkman
½-½
 Herman Beks  Douwe Tjerksta
1-0
 Hessel v.d. Pal  Theo Zwartjes
0-1
 Sietse v.d. Wal  Louwerens Mulder
½-½

 Gerrit Jan Faas
 Sietse v.d. Wal
½-½












Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !