zaterdag 6 februari 2010

Chris Draijer en Herman Beks blijven winnen!


Theo Zwartjes.


Sterke prestatie Theo Zwartjes tegen Tjeerd de Vries.

Het eerste team van Rijs had op vrijdag 5 februari in eigen huis zullen aantreden tegen Schaakwoude 3, een wedstrijd die in verband met de gladheid van de laatste weken al een paar keer uitgesteld was. Gladheid en mist waren verdwenen. Teamleider Herman Beks had de spelers opgesteld, de borden en de koffie stonden klaar, de tegenstander was echter in geen velden of wegen te bekennen. Zo werd rond kwart over 8 besloten om een interne competitieronde te spelen.

Dat leverde genoeg spanning op. Een enerverende partij was die tussen Tjeerd de Vries en Theo Zwartjes. Tjeerd, nog steeds goed in vorm, pakte in het middenspel 2 pionnen, maar Theo wist zijn beide torens handig naar de 2e rij te manouvreren en zo een half punt binnen te slepen door eeuwig schaak.

Ook Trienke Wijmenga en Louwerens Mulder tekenden de vrede. Louwerens Mulder heeft veel punten gehaald door remises, maar zit dit seizoen nog zonder overwinning.

De kampioenskandidaten Herman Beks en Chris Draijer wonnen allebei, tegen respectievelijk Jan Wevers en Cornelis Jellesma. Het waren lange partijen, waarin Jan en Cornelis goed tegenspel boden en pas de finesses van het eindspel een beslissing brachten.

In de strijd om plaats 3, niet zo heel ver achter de twee toppers, deed Jan Brinkman goede zaken. Hij pakte in de opening tegen Douwe Tjerkstra een pion en gaf dit ondanks het goede tegenspel van Douwe niet meer weg. Ook hier werd de overwinning laat op de avond binnengehaald.

Hans Starreveld doet in de strijd om plaats 3 mee, hij versloeg Sytze van der Wal al heel snel met een fraaie aanval.

Gerrit Jan Faas begon na zijn goede prestaties van de laatste weken als favoriet tegen Henk Breimer. Henk bleek echter goed in vorm en dreef Gerrit Jan langzaam terug. Uiteindelijk kon Henk de partij in zijn voordeel beslissen.

Hans Kloots, een paar weken afwezig, begon vol goede moed aan zijn partij tegen Jappie Breimer, maar verspeelde een paar pionnen. Ondanks een krachtige tegenaanval kwam hij die klap niet meer te boven. Jappie speelde het vakkundig uit en staat nu stevig op plaats 6, vlak voor Gerrit Jan Faas en Tjeerd de Vries.

Verslag Jan Brinkman.


uitslagen 18e ronde gespeeld vrijdag 5 februari 2010


 Wit Zwart
Uitslag 
 Tjeerd de Vries  Theo Zwartjes
½-½
 Jan Brinkman  Douwe Tjerkstra
1-0
 Louwerens Mulder  Trienke Wijmenga
½-½
 Jappie Breimer  Hans Kloots
1-0
 Chris Draijer  Cornelus Jellesma
1-0
 Henk Breimer  Gerrit Jan Faas
1-0
 Sietse vd Wal  Hans Starreveld
0-1
 Herman Beks  Jan Wevers
1-0
Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !