zaterdag 27 februari 2010

Douwe Tjerkstra ontsnapt tegen Jan Wevers!!Hans Kloots (foto) won van Cornelus Jellesma .

Jappie Breimer houdt Chris Draijer op remise.


►De avond begon met een verrassend snelle overwinning van Hessel van der Pal op Louwerens Mulder. De laatste was in de opening even de controle kwijt en verloor toren en pion. Hij moest opgeven en de heren konden vervolgens snel naar de bar.

►Hans Kloots had een zware tegenstander aan de goed spelende Cornelus Jellesma, die aanvankelijk geen krimp gaf. Er resteerde een eindspel met elk 2 torens en 7 pionnen. De pionnenstructuur van Hans was net iets beter en dit werd met een paar subtiele zetten groots uitgespeeld. Hans won 2 pionnen, ruilde af en pakte het volle punt.

►Een bord verder op was Jan Wevers druk bezig voor een stunt te zorgen. Tegenstander Douwe Tjerkstra verloor een toren, maar had daarvoor nog wel 2 pionnen en aanvalskansen met zijn dame. Net op het moment dat Jan toe leek te slaan werd hij door Douwe mat gezet.

►Trienke Wijmenga had tegen Jan Brinkman ook voor een verrassing kunnen zorgen doordat ze een stuk had kunnen winnen, maar een foute wissel van haar hardloper werd haar fataal. Nu had Jan een pion meer en hij speelde dit in het eindspel uit naar een overwinning.

►Henk Breimer had een moeilijke avond tegen Sytze van der Wal, hij kwam een kwaliteit achter te staan, maar kon in het eindspel een half punt redden.

►De koplopers Herman Beks en Chris Draijer leden beiden een half punt verlies.
Ze kregen goed tegenspel van respectievelijk Hans Starreveld en Jappie Breimer. Herman kwam na een complexe opening 2 pionnen voor, leverde er één in. De andere pion bleek uiteindelijk niet voldoende voor de winst.

►Chris Draijer zette een koningsaanval op, maar Jappie verdedigde de zwakke plekken in zijn stelling goed en zetten zijn zware stukken zo neer, dat Chris moest uitkijken voor de boomerang-aanval op zijn koning. De vrede werd getekend en de strijd om de titel is nog onbeslist.
Verslag Jan Brinkman.


uitslagen 21e ronde gespeeld vrijdag 26 februari 2010 Wit Zwart
Uitslag 
 Jappie Breimer  Chris Draijer
½-½
 Henk Breimer  Sietse vd Wal
½-½
 Cornelus Jellesma  Hans Kloots
0-1
 Louwerens Mulder  Hessel vd Pal
0-1
 Douwe Tjerkstra  Jan Wevers
1-0
 Hans Starreveld  Herman Beks
½-½
 Jan Brinkman  Trienke Wijmenga
1-0Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!