zaterdag 13 februari 2010

Rijs - Schaakwoude 4½-3½!Hessel v d Pal speelde remise in de onderlinge competitie.


Schaakclub Rijs wint nipt van Schaakwoude!!!

Uiteindelijk werd hij dan toch gespeeld: de wedstrijd tussen Rijs en Schaakwoude. Voor beide teams een beetje een uitwedstriijd, want boven in de blauwe zaal Hotel Jans in plaats van de gebruikelijke tuinzaal.

Een stroeve start voor schaakclub Rijs, want Hans Starreveld en zijn tegenstander gaven al snel remise in een afgevlakte stand met dame, 2 torens en 5 pionnen.

Tjeerd de Vries verslikte zich in de opening en gaf een paard en een pion weg. Als snel moest hij opgeven en stond Schaakclub Rijs achter.

Ook Jappie Breimer was moeizaam uit de opening gekomen, maar hij redde het uiteindelijk wel, met een tegenaanval dwong hij remise af.

Rijs stond nog steeds achter, met 2-1, maar intussen had Chris Draijer zijn tegenstander in de houdgreep genomen. Met een snelle verplaatsing van zijn aanval van konings- naar damevleugel maakte hij het af en was de stand weer gelijk.

Het tij keerde, want intussen kwam Henk Breimer steeds beter te staan. Hij won 2 pionnen en laat op de avond ook de partij: 3-2!

Douwe Tjerkstra had geen gemakkelijke avond, zijn paard was zwakker dan ’s tegenstanders loper, maar in het eindspel bleek het voldoende voor remise.

Jan Brinkman kwam goed uit de opening, maar was in het middenspel de greep op de parij even kwijt. Hij wist toch naar een beter eindspel af te wikkelen. Hij miste net de winst, maar haalde wel remise binnen, en daarmee één wedstrijdpunt: 4-3.

Team captain Herman Beks deed daarna wat nodig was, hij haalde de angel uit de stelling en wikkelde af naar een gelijke stand. De vrede werd getekend en Rijs ging met een overwinning naar huis.

Na 4 ronden staat het team op een prachtige 2e plaats met 6 wedstrijdpunten.
Verslag jan Brinkman.


uitslagen 4e ronde FSB competitie gespeeld vrijdag 12 februari 2010 RIJS Schaakwoude 3
4½-3½ 
 bord 1 Chris Draijer  Cees Appel
1-0
 bord 2 Herman Beks  Jan Meijer
½-½
 bord 3 Jan Brinkman  Gerben v d Heide
½-½
 bord 4 Hans Starreveld  Jan vd Veen
½-½
 bord 5 Jappie Breimer  Pieter v Kammen
½-½
 bord 6 Henk Breimer  Hessel Sijbersma
1-0
 bord 7 Douwe Tjerkstra  Jos Boers
½-½
 bord 8 Tjeerd de Vries  Wesley Bloemsma
0-1


uitslagen Onderlinge competitie ronde 19 gespeeld vrijdag 12 februari 2010


 Wit. Zwart
Uitslag 
 Hans Kloots  Sietse vd Wal
1-0
 Jan Wevers  Gerrit Jan Faas
½-½
 Cornelus Jellesma  Louwerens Mulder
0-1
 Hessel v.d. Pal  Trienke Wijmenga
½-½
Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!