woensdag 17 februari 2010

Rijs wint ook van Lege Geaen!!!Henk Breimer zette zijn zegereeks voort!


Schaakclub Rijs glorieert in Gauw!

Direct na de lang uitgestelde thuiswedstrijd tegen Schaakwoude 3 kon Rijs af reizen naar Gauw voor de 5e ronde FSB tegen Lege Geaen.

Rijs draait goed dit jaar met 6 uit 4, maar ook lege Geaen had een mooie start gekend met 5 uit 4. Het ging dus tussen de nummers 2 en 3 uit klasse 2B.

Teamcaptain Herman Beks gaf aan bord 2 het goede voorbeeld met een vlotte aanval door het centrum van tegenstander Johan Koldijk. Het werd snoeihard afgerond, 0-1 na ruim een uur!

Jappie Breimer had een lastige avond tegen Germ Albada, maar diens aanval liep vast en de spelers besloten het punt te delen.

Aan bord 1 stond Chris Draijer een pionnetje achter, maar hij had daar goed spel voor. Zijn aanval op de koningsvleugel was beslissend en hij won: Rijs op 2 punten voorsprong.


Aan bord 6 sloeg de topscorer van dit jaar, Henk Breimer, wederom toe. Dit maal werd Tjitse Miedema met degelijk spel van het bord gedrukt.De spanning was voorbij toen Douwe Tjerkstra zijn aanval door het centrum fraai afmaakte: 4,5 punt voor Rijs en daarmee de 2 wedstrijdpunten in de pocket.


Dat was maar goed ook, want aan bord 3 en 4 zaten Jan Brinkman en Hans Starreveld in de problemen. Jan was goed begonnen, maar was in een moment van onachtzaamheid een paard kwijtgeraakt.
Tegenstander Gerrit Dotinga kreeg het nog moeilijk, maar wist het met een mooie matcombinatie af te maken.

Vlak daarop verloor Hans Starreveld nog in het toreneindspel, hij kon de doorgebroken randpion van Lutzen de Vries niet tegenhouden.

Trienke Wijmenga won in een vrij gelijke stelling plotsklaps een loper en een pion en kon een punt incasseren.

Zo werd het 5,5 – 2,5 voor Rijs, dat nu met 8 uit 5 mooi op de 2e plaats staat, maar nog 2 zware wedstrijden voor de boeg heeft, tegen Westergoo 2 uit Bolsward op 23 maart, en dan Knudde uit Leeuwarden op 16 april.
Verslag Jan Brinkman.

uitslagen 5e ronde FSB competitie gespeeld dinsdag 16 februari 2010 Lege Geaen Rijs
2½-5½ 
 bord 1 Rudolf Vergonet  Chris Draijer
0-1
 bord 2 Johan Koldijk  Herman Beks
0-1
 bord 3 Gerrit Dotinga  Jan Brinkman
1-0
 bord 4 Lutzen de Vries  Hans Starreveld
1-0
 bord 5 Germ Albada  Jappie Breimer
½-½
 bord 6 Tjitse Miedema  Henk Breimer
0-1
 bord 7 Anne Jellema  Douwe Tjerkstra
0-1
 bord 8 Cees Dotinga  Trienke Wijmenga
0-1Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!