zaterdag 23 oktober 2010

Een avond met zware veldslagen!


Henk (foto) bezorgde Herman veel hoofdpijn .
Wederom een moeilijke avond voor top drie!

Nadat vorige week tegen Mid-Fryslan Schaakclub Rijs een verschrikkelijke draai om de oren had gekregen hadden de drie heren boven op de schaak-apenrots wederom een uitermate moeilijke avond.

De nummer drie, Jan Brinkman, is dit seizoen niet in vorm. Tegen Louwerens Mulder werd nog goed geopend en zelfs een pion binnengehaald, maar Louwerens betoonde zich een bekwaam eindspeler en kon uiteindelijke een vol punt bijgeschreven. Jan is nu eigenlijk al uitgeschakeld voor de titel.

Herman Beks zit nog steeds het hoogste in de boom, maar ging langs de rand van de afgrond. Want tegenstander Henk Breimer speelde erg goed en er was een moment dat hij met een paar krachtige zetten had kunnen winnen. Henk had echter geen bedenktijd meer en zo kon Herman met de hakken over de sloot het volle punt binnenhalen.

Ook Chris Draijer had een moeilijke avond. Jappie Breimer kon veel ruimte in zijn stelling creëeren, maar uiteindelijk redde Chris zich met een actie op de koningsvleugel die het volle punt opleverde.

De enige winnaar van vorige week, Douwe Tjerkstra, ontsnapte tegen Sytze van der Wal in en toreneindspel ternauwernood aan een nederlaag. Sytze had met strategisch goed spel een net iets beter eindspel weten te krijgen, maar Douwe kon het halve punt behouden.

Dat lukte Tjeerd de Vries niet. Trienke Wijmenga sloeg laat in het middenspel fraai toe en won overtuigend.

Cornelus Jellesma en Jan Wevers maakten er een boeiend gevecht van, waarin niet duidelijk was wie er nu beter stond. De vrede werd uiteindelijk getekend.

Veel spektakel bij Hans Kloots tegen Gerrit Jan Faas. Gerrit Jan stond een stuk voor, verspeelde dit weer en moest vervolgens nog hard voor een half punt vechten. Dat lukte echter heel mooi, zodat hij ondanks zijn blunder tevreden naar huis ging.

Hans Starreveld doet het in de interne competitie goed dit jaar. Hij won overtuigend van Theo Zwartjes.
verslag Jan Brinkman.Uitslagen 6e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 22 oktober 2010. Wit Zwart
Uitslag 
 Herman Beks  Henk Breimer
1-0
 Hans Starreveld  Theo Zwartjes
1-0
 Jappie Breimer  Chris Draijer
0-1
 Tjeerd de Vries  Trienke Wijmenga
0-1
 Hans Kloots  Gerrit Jan Faas
½-½
 Louwerens Mulder  Jan Brinkman
1-0
 Sytze v.d. Wal  Douwe Tjerkstra
½-½
 Cornelus Jellesma  Jan Wevers
½-½Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !