zaterdag 2 oktober 2010

Clubkampioen Chris Draijer boekt eerste overwinning in spectaculaire partij !Jan en Tjeerd speelden remise.


Na een korte ledenvergadering gingen de schakers aan de slag.

Henk Breimer was voor het eerst op de club en zette tegen Chris Draijer meteen een mooie partij neer. De kansen waren voor beide partijen, maar Henk had mooi spel over de e-lijn en daarmee een klein overwicht. Hij probeerde het met een mooi torenoffer af te maken, dat 3 pionnen voor een paard opleverde, maar Chris wist zijn dame van haar benarde positie aan de rand van het spel te bevrijden en laat op de avond te winnen.

De echte dame in het schakersgezelschap, Trienke Wijmenga, had een moeilijke avond. Tegen Douwe Tjerkstra ging het materieel gelijk op, maar Trienke moest een paar zwakke velden verdedigen en op het laatst ging dat niet. Douwe staat nu met 2,5 uit 3 2e achter Herman Beks, die voor de 3e keer op rij won. Nu met een aanval op de koningsvleugel van Sytze van der Wal.

Jan Brinkman voerde een effectieve blitzkrieg tegen Gerrit Jan Faas en kon al snel zijn eerste overwinning dit seizoen noteren.

Jappie Breimer en Hans starreveld speelde een mooie open partij, maar tekenden uiteindelijk de vrede.

Dat deden ook Jan Wevers en Tjeerd de Vries. Jan Wevers had met zijn opgelijnde torens en een pion meer het betere spel, maar Tjeerd kon zich uiteindelijk redden met zijn loperpaar. Voor Jan na 2 zware tegenstanders het eerste halve punt, een mooi resultaat.
verslag:Jan Brinkman.


uitslagen 3e ronde gespeeld vrijdag 1 oktober 2010

 Wit Zwart
Uitslag 
 Jan Brinkman  Gerrit Jan Faas
1-0
 Jan Wevers  Tjeerd de Vries
½-½
 Chris Draijer  Henk Breimer
1-0
 Jappie Breimer  Hans Starreveld
½-½
 Douwe Tjerkstra  Trienke Wijmenga
1-0
 Herman Beks  Sytse v.d. Wal
1-0Speel hier de spectaculaire partij van Chris en Henk na.Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !