30.10.10

Herman Beks blijft fier overeind in topper!


Hessel was ook weer aanwezig.Trienke in topvorm !


De partij van de nummers 1 en 2 begon spectaculair. 
Chris zocht de aanval en leek een pion te kunnen winnen. In een moeilijke stelling bood Herman remise aan, Chris wilde meer en stond 3 zetten later verloren, mat of dameverlies. 
Herman stevent recht op het kampioensschap af. 
Door het verlies van Chris is Douwe de nieuwe nummer 2 geworden!
Cornelis kwam heel ver met zijn pionnen. Hans Kloots moest het min of meer dichtschuiven, wat nou niet zijn spelletje is. Een gevaarlijke pion van zowel Hans  als Cornelis bracht zoveel hoofdbrekens, dat ze remise overeenkwamen.
De andere Hans, Hans Starreveld ruilde tegen Jan Wevers de dames en maakte een paar pionnen buit. Jan  kwam onder druk te staan en maakte een fout daarmee was de partij beslecht.
Douwe had het verschrikkelijk moeilijk tegen een goed spelende Henk. Die ook de laatste weken goed speelde, maar steeds aan het kortste eind trok. Henk maakte 2 pionnen buit. Douwe kreeg echter een heel sterk paard in het centrum en Henk moest toezien hoe er een toren werd gekaapt. En ook deze keer geen geluk voor Henk.
De partij tussen Hessel en Jappie begon voorzichtig. Jappie deelde wat speldeprikken uit, maar Hessel zag het gevaar. Met Le2 verijdelde hij een matdreiging, totdat hij een "giftige" pion oppeuzelde. Jappie kon met schaak materiaal winnen en dat was te veel van het goede, Hessel gaf op. 
Sijtze zette meteen de sokken erin en begon met een stormram te beuken. Gert Jan moest alle zeilen bijzetten, maar vond de juiste verdediging, hij bood remise aan en Sijtze nam het aan. 
Trienke kreeg een flinke aanval te verduren, maar dit wimpelde ze keurig af. Ze ruilde een pion af en kreeg de a-lijn vrij. Louwerens moest als de wiede weerga terug met zijn stukken. Toch kon hij niet verhinderen dat er een pion werd meegenomen. Daarna werden de dames afgeruild. Trienke kon een pion winnen en haar eigen vrijpion werd zo sterk, dat er een toren moest worden geofferd. Na nog wat tegensputteren gaf Louwerens op. 
Tjeerd moest het opnemen tegen Theo. Er leek weinig te gebeuren, totdat Theo een stuk liet instaan, door een foute combinatie.
Verslag Chris Draijer.Uitslagen 7e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 29 oktober 2010.


 Wit Zwart
Uitslag 
Chris Draijer Herman Beks
0-1
Cornelis Jellesma Hans Kloots
½-½
Hans Starreveld Jan Wevers
1-0
Douwe Tjerkstra Henk Breimer
1-0
Hessel v.d. Pal Jappie Breimer
0-1
Louwerens Mulder  Trienke Wijmenga
0-1
Sytze v.d. Wal  Gerrit Jan Faas
½-½
Theo Zwartjes Tjeerd de Vries
0-1
Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !