16.10.10

Zware nederlaag 1e FSB wedstrijd!


Ook Trienke deelde in de malaise.

Het eerste optreden in de externe competie werd een compleet slagveld.

Jan Brinkman met wit miste de franse slag, Herman Beks deed het al net zo slecht, hij kwam in een engels doolhof terecht.
Hans Starreveld maakte het nog bonter. Hij offerde een loper voor een koningsaanval, vergat een paardvork, liet de dame instaan, gaf vervolgens een toren weg en zo bleef er een zielig hoopje brandhout over op het schaakbord!
Chris Draijer kwam heel mooi te staan en dacht alles onder controle te hebben. In een snel tempo probeerde hij zijn tegenstander door de klok te jagen, maar Peter haalde net de 35 zetten! Chris wilde de opmars van de 3 vrijpionnen een halt toe roepen door een slim loperzetje... Echter Peter Koning offerde een toren. Chris moest nemen en toen kwam er een schaakje met de laatste toren op de onderste lijn. En????Chris stond pardoes mat!
Trienke Wijmenga was op oorlogspad gegaan en roofde een aantal pionnen. Het zag er heel goed uit, ze had een mooie stelling. Ze roofde een derde pion, toen haar tegenstander met een torenoffer kwam.
Dit beoordeelde ze totaal verkeerd. Met een klein tussenschaakje had ze er met al 3 pionnen op zak een kwaliteit bij kunnen winnen. Achtereenvolgens gaf ze de dame weg, toen nog een kwaliteit en als laatste ook nog de toren...

Henk Breimer kreeg een mooie pot, maar had al snel begrepen dat er iets moest gebeuren gezien de stand voor Rijs. Er prijkte al een 0 - 5 achterstand. Hij verloor een stuk en het overzicht. 0 - 6 We stevenden recht op een dramatische 0 - 8 nederlaag af.
Jappie Breimer had kansen en kwam er goed uit, echter in het middenspel werd veel tijd gebruikt en de klok was onverbiddelijk.
Douwe Tjerkstra bleef nog over, kon hij dan nog iets van onze eer redden?? Qua stelling zag het er slecht uit, hij stond een pion achter in een moeilijk pionneneindspel met 5 om 6 pionnen. Heel Rijs mocht Douwe in de armen sluiten hij sleepte het punt binnen, omdat niet hij, maar zijn opponent door de vlag ging, Hoera! 1 vette punt voor Rijs.
Verslag Chris Draijer. Rijs Mid-Fryslân
1-7 
 Chris Draijer  P.Koning
0-1
 Jan Brinkman  J. Schadd
0-1
 Herman Beks  C. Doeser
0-1
 Hans Starreveld  J. Sparenberg
0-1
 Jappie Breimer  R. Douma
0-1
 Douwe Tjerkstra  W. Sipkema
1-0
 Henk Breimer  R. Herweijer
0-1
 Trienke Wijmenga  Y. Leijenaar
0-1


Kijk hier hoe Trienke haar partij verknalde!

De strijd om de Bonds Bokaal 2010-2011.

uitslagen 5e ronde gespeeld vrijdag 15 oktober 2010Louwerens speelde remise


 Wit Zwart
Uitslag 
 Tjeerd de Vries  Louwerens Mulder
½-½
 Gerrit Jan Faas  Cornelus Jellesma
1-0
 Hans Kloots  Sytze v.d. Wal
½-½
 Theo Zwartjes  Herman Beks
0-1

Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !