21.4.12

Wim de Groot de nieuwe kampioen!!!


Uitslagen 28e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 20  april 2012.


Voorafgaand aan de laatste ronde bij Schaakclub Rijs was de strijd om de titel al beslist. 

Wim de Groot was al met een ruime voorsprong kampioen. Hij voegde nog een laatste overwinning toe aan zijn fraaie totaal: Cornelis Jellesma moest in het eindspel buigen. Met 15 overwinningen en 8 remises en geen enkele nederlaag maakte Wim een fraaie serie, die wel aangeeft hoe sterk hij de laatste jaren geworden is. Het is Wims’ tweede kampioenschap, in 2008 was Wim al eens kampioen, maar toen met een minimaal verschil ten opzichte van nummer twee Herman Beks.

Achter Wim gingen Chris Draijer en Herman Beks er in hun onderlinge duel nog eens goed voor zitten. Herman kwam een kwaliteit voor, maar maakte een fout bij de afwikkeling, waardoor hij een vol stuk achter kwam. De lopers bleken echter van ongelijke kleur en het werd remise. Dat was voor Chris voldoende voor de tweede plaats. 

De come back-kid Hans Starreveld, sinds zijn terugkeer nog geen remise had weggegeven zette Jan Brinkman onder zware druk. Jan worstelde zich er onder uit en hield de partij zo remise en dat was voldoende om plaats vier te houden, want Henk Breimer werd door Douwe Tjerkstra resoluut van het bord gezet en zag neef Jappie voorbij komen. 

Jappie won na een gelijkopgaande strijd tegen Jan Wevers. In het middenspel kon Jappie de partij naar zich toe trekken en het volle punt pakken.

De opkomst was goed deze laatste interne competitie-avond, want er waren in totaal 7 partijen. Theo Zwartjes en Tjeerd de Vries ginden er nog even vol tegen aan, maar Tjeerd bleek toch de man in vorm, hij won overtuigend.

 Hans Kloots maakte de strijd tegen trienke Wijmenga met wat fraaie stukoffers erg complex, maar Trienke trok aan het langste eind en sloot de competitie winnend af.



 Wit Zwart
Uitslag 
Herman Beks Chris Draijer
½-½ 
Theo Zwartjes Tjeerd de Vries
0-1
Henk BreimerDouwe Tjerkstra
0-1
Hans StarreveldJan Brinkman
½-½
Jappie BreimerJan Wevers
1-0
Wim de GrootCornelis Jellesma 
1-0
Trienke WijmengaHans Kloots
1-0




Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!