zaterdag 17 november 2012

Hans Kloots verrast tegen Herman Beks !


Koploper Draijer ontsnapt tegen Henk Breimer!!

Schaakclub Rijs was bijna compleet op 16 november voor de interne competitie.
Het drukst had Herman Beks het, hij werkte 2 partijen af. Jan Wevers bood heel lang goede tegenstand en het was niet duidelijk of Herman zou winnen, ondanks een klein ruimtelijk overwicht. Herman had het zo druk met Jan, dat zijn andere tegenstander, Hans Kloots, in een verloren lijkend eindspel zijn kans rook. Hans stond een pion achter en leek te gaan verliezen tot hij een combinatie uit de hoed toverde die de pion terug won. Nu stond Hans iets beter, maar Herman hield genoeg over voor remise.

Chris Draijer blijft op kop. Hij leek simpel te gaan winnen van Henk Breimer, die al in de opening een stuk weggaf. Chris overzag echter een paardvorkje en moest het stuk teruggeven. In het eindspel kon Chris weer de overhand krijgen, hoewel Henk nog een venijnig matdreiginkje had. Chris kon zich daar net uit redden, zijn pion promoveerde en Henk gaf op.

Jappie Breimer kwam snel onder druk te staan tegen Jan Brinkman, die direct de koning aanviel. Jappie slaagde erin de dames af te ruilen, maar wel ten koste van een pion, en dat was voldoende voor Jans’ overwinning, waardoor hij steeg naar plaats 3.

Cornelis Jellesma gaf lang goed tegenspel aan Tjeerd de Vries met dame + toren en veel pionnen. Cornelis leek zelfs iets beter te staan, maar toen gaf hij plots een toren cadeau en kon Tjeerd het volle punt binnenhalen.

Trienke Wijmenga en Theo Zwartjes voerden lange tijd een gelijk opgaande strijd. Het gesloten eindspel lag Trienke meer en zij kon daardoor winnen. Theo wacht nog op zijn eerste punt.

Hans Starreveld en Sytze van der Wal speelden gelijk in een duel waar Hans steeds iets beter leek te staan, maar geen doorslaande aanval op kon zetten tegen Sytzes nauwkeurige verdediging.
Uitslagen 8e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 16 november 2012.

 Wit Zwart
Uitslag 
Trienke WijmengaTheo Zwartjes
1-0
Henk BreimerChris Draijer
0-1
Jan WeversHerman Beks
0-1
Hans StarreveldSijtze v.d. Wal
½-½
Cornelis JellesmaTjeerd de Vries
0-1
Jan BrinkmanJapie Breimer
1-0
Herman BeksHans Kloots
½-½


Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!