25.11.12

Koploper Chris Draijer schoot sterk uit de startblokken tegen Jan Wevers.

Douwe Tjerkstra blijft winnen!


Koploper Chris Draijer schoot sterk uit de startblokken tegen Jan Wevers. Jan overzag een offer op de een na laatste rij en zijn koning stond al snel op de toch. Chris kon daarom al snel het punt binnentikken.

Hans Starreveld kwam weer terug op de 50 % score omdat hij na taaie tegenstand in het late middenspel van Theo Zwartjes won.
Jappie Breimer opende voorzichtig tegen Sytze van der Wal en zijn voordeel bleek niet genoeg om te winnen. Sytze had gevaarlijke tegenkansen en zo werd uiteindelijk tot remise besloten.
Ook Hans Kloots en Tjeerd de Vries konden niet tot een beslissing komen. Hans was druk bezig om op de voor hem  klassieke manier de torens op te lijnen, maar Tjeerds’ verdediging was solide en de aanval liep vast op goede bedoelingen. De vrede werd getekend.
Jan Brinkman won tegen Trienke Wijmenga in de aanval een pion en deed daarmee na een lange avond goede zaken. Trienkes’ verdediging was taai, maar ze verloor uiteindelijk ook een paard en daarmee de partij. Jan steeg daardoor naar plaats 2 achter Chris Draijer.
Het klapstuk van de avond was de partij tussen Herman Beks en Douwe Tjerkstra. Herman leek het betere spel in de opening te hebben maar Douwe vond telkens de goede zet en kreeg steeds meer controle over het spel. Laat op de avond sloeg hij toe in een mooi eindspel en won verrassend. Douwe heeft al tegen de complete top-3 gespeeld dit seizoen en een mooie score, 2 uit 3 en bouwt aan zijn imago van reuzendoder. Herman zakte daarmee 1 plek, naar plaats 3 en Douwe heeft nu nummer 4, de vanavond niet spelende Wim de Groot, in het vizier. 
Uitslagen 9e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 23 november 2012.

 Wit Zwart
Uitslag 
Chris DraijerJan Wevers
1-0
Hans KlootsTjeerd de Vries
½-½
Herman BeksDouwe Tjerkstra
0-1
Jappie BreimerSijtze v.d. Wal
½-½
Hans StarreveldTheo Zwartjes
1-0
Trienke WijmengaJan Brinkman
0-1


Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!