3.11.12

Verschillen aan kop blijven klein bij Schaakclub Rijs.familie Wiendels wordt  alsnog gefeliciteerd met de gezinsuitbreiding!Begonnen werd met een ledenvergadering voorgezeten door een zeer ernstig bestuur. De heren Breimer, Brinkman en Tjerkstra.

Bij Schaakclub Rijs werd er weer vol overgave gestreden. De top moet er dan ook elke week vol voor gaan dit jaar want de verschillen tussen de nummers 1 tot en met 5 zijn na 6 ronden nog steeds minimaal. Hoewel 2 spelers, Chris Draijer en Henk Breimer, nog zonder nederlaag zijn hebben ook zij elk 2 remises moeten incasseren en staan de concurrenten Wim de Groot, Herman Beks en Jan Brinkman dichtbij.

Henk Breimer vocht een stevig duel uit met Jappie Breimer.
Henk had een licht ruimtelijk overwicht, maar kon dit niet in een materieel voordeel omzetten. In het eindspel werd tot remise besloten. 

Ook Jan Brinkman, moest met remise genoegen nemen tegen Hans Starreveld
Hans greep na de opening het initiatief en zette een gevaarlijke aanval op, maar Jan had een felle tegenstoot op Hans’ koning, die echter net niet doorsloeg. Het resterende eindspel was voor geen van beiden duidelijk te winnen en zo werd tot remise besloten.

In de partij tussen Douwe Tjerkstra en Chris Draijer 
werden de dames tamelijk respectloos behandeld. Eerst gaf Chris zijn koningin zo maar weg, en leek hij op een nederlaag af te stevenen, even later werd Douwes’ koningin plots van het bord geslagen. Chris was de sterkere eindspeler en wist alsnog het volle punt naar zich toe te trekken. Hij is nu de nieuwe kopman, samen met Wim de Groot, die moeizaam van Cornelis Jellesma won.

Herman Beks maakte geen fout tegen Theo Zwartjes en blijft mee doen in de strijd.

Hans Kloots tikte een belangrijk punt binnen met een snelle overwinning op Jan Wevers. 

Trienke Wijmenga en Tjeerd de Vries
maakten er een mooi spektakel van. Aan het eind had Tjeerd een loper en was één van zijn pionnen bijna aan de overkant, maar de toren van Trienke bleek sterk genoeg om hem tegen te houden, waarna het punt werd gedeeld.


Uitslagen 6e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 2 november 2012.

 Wit Zwart
Uitslag 
Theo ZwartjesHerman Beks
0-1
Henk BreimerJappie Breimer
½-½
Jan WeversHans Kloots
0-1
Hans StarreveldJan Brinkman
½-½
Cornelis JellesmaWim de Groot
0-1
Douwe TjerkstraChris Draijer
0-1
Tjeerd de VriesTrienke Wijmenga
½-½


Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!