9.3.13

Jappie Breimer weerstaat Jan Brinkman, remise diep in de avond!

Draijer en de Groot behouden posities!!


Twaalf spelers hadden wind en regen getrotseerd om in hotel Jans te komen schaken op 8 maart.

 Het ging om de interne clubcompetitie, waarin de spanning oploopt, want het eind begint in zicht te komen en er is nog geen beslissing wie kampioen wordt.

 De beste papieren heeft Chris Draijer. Hij had het moeilijk tegen Douwe Tjerkstra, hij slaagde er niet in materiaal te winnen en voor het eindspel stond het nog precies gelijk. Chris bleek echter de handigste in dit onderdeel en won nipt. 

De nummer twee op de lijst, Wim de Groot had een uitermate lastige avond. Tegenstander  Hans Kloots offerde een stuk  voor een aanval op Wim zijn koning. Wim bleef in het middenspel echter overeind en kon na een afruil het punt binnen halen.

 De laatste titelkandidaat, Jan Brinkman, had ook een moeilijke avond, tegen de goed spelende Jappie Breimer. Jan kwam niet goed uit de opening, maar slaagde er toch in een kwaliteit te winnen. Aan het eind van een avond met kansen voor beide zijden was het remise. Toch is het gat voor Jan nog te overbruggen, dan moet echter wel alles gewonnen worden.

Herman Beks is uitgeschakeld in de race om het kampioenschap, maar lijkt wel met de week beter in vorm te komen. Deze keer offerde hij een stuk tegen Jan Wevers en won met een fraaie combinatie. 

Trienke Wijmenga won overtuigend van Theo Zwartjes, deze zag te laat dat zijn loper gevangen zou worden. 

Hans Starreveld en Tjeerd de Vries vochten een mooi duel uit. Tjeerd kwam een stuk minus een pion achter, maar wist zich terug in de partij te vechten en een remise uit het vuur te slepen. Zo gingen de spelers na een gezellige avond weer tevreden naar huis.




 Uitslagen 22e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 8 maart  2013.

Wit Zwart
Uitslag 
Chris Draijer Douwe Tjerkstra
1-0
Hans StarreveldTjeerd de Vries
½-½
Herman BeksJan Wevers
1-0
Jan BrinkmanJappie Breimer
½-½
Wim de GrootHans Kloots
1-0
Theo ZwartjesTrienke Wijmenga
½-½



        Zoekplaatje: Wie wil hier maar niet gefilmd worden?







Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!

OOK SCHAKEN?? Kom eens kennismaken!!!!