30.3.13

Brinkman zet opmars voort!


Chris Draijer moet in remise berusten !


 De play-off bij Schaakclub Rijs is begonnen en dat betekent veel topwedstrijden. Zo had ook koploper Chris Draijer had een zware avond tegen Hans Starreveld. De laatste nam het initiatief met een felle aanval. Uiteindelijk werd er afgeruild en moest Chris genoegen nemen met remise.

 Hans rukte daardoor op naar de 5e plaats, want Douwe Tjerkstra verloor laat op de avond een toren tegen Herman Beks en daarmee de partij. Herman houdt hierdoor zicht op de top-3. 


Daar vochten de nummers 2 en 3, respectievelijk Wim de Groot en Jan Brinkman een fel duel uit. De laatste won in het loper-eindspel en komt daardoor gevaarlijk dicht bij Wims’ 2e plaats. Hierdoor liep koploper Chris Draijer ondanks zijn half puntverlies toch nog verder uit op zijn voornaamste concurrent.


Aan het bord naast Wim en Jan vochten Jan Wevers en Cornelis Jellesma een felle strijd uit. Jan had een licht voordeel, maar uiteindelijk werd toch besloten tot remise.


 Henk Breimer had een drukke avond met maar liefst 2 partijen. Tegen Hans Kloots was het een waar spektakelstuk, waarbij Hans uiteindelijk aan het langste eind trok.

 Met de andere tegenstander, Sytze van der Wal, werd het punt gedeeld.

 Trienke Wijmenga verloor wat onfortuinlijk van Tjeerd de Vries door in plaats van het paard de koning te verzetten, en dat werd Trienkes’ vorst uiteindelijk fataal.


Douwe Herman 0-1

Tjeerd Trienke 1-0

Cornelis Jan ½-½

Wim Jan 0-1

Hans Chris ½-½

Hans Henk -1-0
Henk Sijtze ½-½Uitslagen 25e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 29 maart  2013.

 Wit Zwart
Uitslag 
Hans StarreveldChris Draijer 
½-½
Wim de GrootJan Brinkman
0-1
Tjeerd de VriesTrienke Wijmenga
1-0
Henk BreimerSijtze v.d. Wal 
½-½
Cornelis JellesmaJan Wevers
½-½
Douwe TjerkstraHerman Beks
0-1
Hans KlootsHenk Breimer
1-0


Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!
OOK SCHAKEN?? Kom eens kennismaken!!!!