zaterdag 23 maart 2013

Kopmannen blijven winnen!


Henk Breimer laat tegenstander zweten!
Teamcaptain Breimer met "de schakers uit Steenwijk"De komende slotmaand van het seizoen gaat de strijd om het clubkampioenschap vooral tussen Chris Draijer en Wim de Groot. Beiden wonnen. Chris Draijer versloeg Tjeerd de Vries na een gelijkopgaande strijd in een paardeindspel. Wim de Groot had een taaie tegenstander aan Douwe Tjerkstra, het bord bleef lang volstaan, maar Douwe verloor uiteindelijk een paard en daarmee de partij. Outsider op nummer 3 is nog Jan Brinkman, hij won ook, langs de rand van de afgrond, van Henk Breimer, die met een paar verrassende wendingen en stukoffers kwam, die Jan ternauwernood kon pareren.

De grote winnaar van de avond was echter Herman Beks. Hij won 2 partijen, tegen Cornelis Jellesma , en tegen Sytze van der Wal. Cornelis verloor greep op het sterke middenspel van Herman, Sytze stond plotseling mat. Herman staat nu vlak achter Jan stevig op plaats 4 en kan ook nog voor een top-3 klassering of misschien wel het kampioenschap gaan.

Hans Starreveld deed goede zaken, hij won een pion tegen Jan Wevers en dat was voldoende voor de winst. Trienke Wijmenga won tegen Hans Kloots een kwaliteit en kon na het ontwijken van de mataanval afwikkelen naar een gewonnen eindspel.

Zo eindigde een avond vol strijd zonder één enkel gelijkspel, en zo hoort het ook. Hans Trienke 0-1

Hans Jan 1-0

Wim Douwe 1-0

Henk Jan 0-1

Chris Tjeerd 1-0

Herman Cornelis 1-0
Sijtze Herman 0-1

Uitslagen 24e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 22 maart  2013.

 Wit Zwart
Uitslag 
Chris DraijerTjeerd de Vries 
1-0
Sijtze v.d. WalHerman Beks
0-1
Hans StarreveldJan Wevers
1-0
Wim de GrootDouwe Tjerkstra 
1-0
Hans KlootsTrienke Wijmenga
0-1
Henk BreimerJan Brinkman
0-1
Herman BeksCornelis Jellesma
1-0een film van Trienke WijmengaSchaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!


OOK SCHAKEN?? Kom eens kennismaken!!!!