16.3.13

Trienke Wijmenga laat winst liggen tegen Wim de Groot en blijft achter met lege handen!

Topper Draijer vs Beks onbeslist!!


Wim de Groot kwam met de schrik vrij!



Wim - Trienke 1-0


Vrijdag 15 maart: De interne competitie blijft spannend, Wim de Groot leek een kwaliteit te winnen, maar Trienke Wijmenga vond een zeer sterke tegenzet.
Deze zet was zelfs zo goed, dat niet Wim, maar Trienke een kwaliteit won! In het eindspel, kon Wim alsnog het punt binnenhalen. De toren ging verloren door een paardvork. 



Chris - Herman ½-½


Chris Draijer en Herman Beks vochten een enerverend duel uit, met kansen voor Chris. Hij pakte met schaak een pion mee. Herman kwam met een dubbele aanval op de zwakke C-pion en na dameruil viel er geen eer meer te behalen. Lopers van ongelijke kleur, remise!
Hij kreeg een mooie stelling en liet dit buitenkansje niet meer glippen. Zijn torens waren sterk en de koning van Henk zwalkte tussen hoop en vrees. 








Henk - Hans 0-1


Henk Breimer probeerde met een pionoffer het spel in de opening te ontregelen. Hans Starreveld maakte er zeer goed gebruik van en verbond de pionnen.Hij kreeg een mooie stelling en liet dit buitenkansje niet meer glippen. Zijn torens waren sterk en de koning van Henk zwalkte tussen hoop en vrees.



Tjeerd - Hans 1-0


Tjeerd de Vries en Hans Kloots waren niet voorzichtig en meteen werd de aanval gezocht. Tjeerd had iets meer gevaar in het spel gelegd. Een slim zetje werd Hans fataal. Het spel was plots afgelopen: Mat op h7! 

Jan - Sijtze ½-½


Jan Wevers en Sijtze van der Wal ruilden weinig stukken af en ze probeerden op de f-lijn nog wat. De verdediging van beide spelers was goed en ze besloten tot een puntendeling.

Cornelis - Theo 1-0


Cornelis Jellesma moest het opnemen tegen Theo Zwartjes. Zoals gewoonlijk zette Cornelis het weer goed op. Theo moest verdedigen, maar maakte wel een stuk en een paar pionnen buit. Ze belanden in een eindspel dat gewonnen leek voor Theo... Helaas de klok tikte en tikte maar door. En helaas, voor Theo en en zeer gelukkig voor Cornelis viel de gevreesde vlag.





































 Uitslagen 23e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 15 maart  2013.

Wit Zwart
Uitslag 
Wim de Groot Trienke Wijmenga
1-0
Chris DraijerHerman Beks
½-½
Henk BreimerHans Starreveld
0-1
Tjeerd de VriesHans Kloots
1-0
Jan WeversSijtze v.d. Wal
½-½
Cornelis JellesmaTheo Zwartjes
1-0


Schaakclub Rijs, waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!


OOK SCHAKEN?? Kom eens kennismaken!!!!