zaterdag 11 januari 2014

Brinkman bulldozert door!

Jan Brinkman ziet het wel zitten.

Wim de Groot loopt in op koploper Herman Beks

Op vrijdag 10 januari overtuigde Wim de Groot met een snelle en verdiende zege op Theo Zwartjes. Al in de opening was er een pion meer, en daarna won hij nog een stuk en de partij. Hij naderde de niet spelende koploper Herman Beks tot op enkele punten. 

Nummer drie, Chris Draijer liep in die concurrentieslag forse averij op met zijn tweede nederlaag dit seizoen. Hij kon de aanval van clubkampioen Jan Brinkman niet pareren. Voor laatstgenoemde, die dit jaar nog maar 7 partijen heeft kunnen spelen lijkt, ondanks zijn fraaie overwinning op Chris de afstand te groot, hij moet genoegen nemen met een 8ste plaats tot nu toe. Het lijkt dus dit jaar tussen Wim en Herman te gaan en Chris blijft er bij in de rol van outsider.

Hans Kloots speelt een sterk seizoen. Deze keer werd Henk Breimer al snel op een toren achterstand gezet, en de aanval op Henks’ koning was niet meer tegen te houden.






Hans Starreveld deed het uitstekend tegen Trienke Wijmenga, na een gelijk opgaande opening pakte Hans het initiatief in het middenspel en won met afstand. Met ook Chris zijn nederlaag was het deze keer: Oudega, zero points. 

Koudum scoorde wel in de persoon van Tjeerd de Vries die overtuigend van Jan Wevers won. Hij stelde zijn 4e plaats voorlopig veilig.

De enige remise deze schaakavoind werd gespeeld door Jappie Breimer en Sijtze van der Wal, waar de partij van het begin tot het eind gelijk op ging. Jappie staat op de 6eplaats aan de kop van de brede middenmoot, Sijtze op de 12e plaats aan de staart.
Meer foto's ? klik hier!



Uitslagen 14e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 10 januari 2014.

 Wit                                             Zwart                                   
Uitslag 
Jan WeversTjeerd de Vries
0-1
Jappie BreimerSietse .d. Wal
½-½
Theo ZwartjesWim de Groot
0-1
Henk BreimerHans Kloots
0-1
Jan BrinkmanChris Draijer
1-0
Trienke WijmengaHans Starreveld
0-1











Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!