zaterdag 18 januari 2014

Jan Wevers houdt stand tegen Jan Brinkman!!!!Jan Wevers achter de witte stukkenHenk Breimer snel naar winst.


Henk Breimer vs Cornelis JellesmaIn de interne competitie speelde Jan Wevers remise tegen Jan Brinkman. Dat was een verrassende uitslag. Jan Wevers hield de linies keurig gesloten en Jan Brinkman kon deze keer niet met flitsend spel een doorbraak forceren. Laat op de avond zat er nog geen schot in en daarom besloten de beide heren tot remise. 

speel hier de partij na!
 Chris Draijer herstelde weer van zijn nederlaag door een vlotte overwinning op Hans Kloots

Hans Starreveld won met een mooie combinatie. Zijn ver opgerukte pion was te veel voor Douwe Tjerkstra en hij gaf op. 

Trienke Wijmenga weigerde twee keer een remise aanbod. Sijtze van der Wal ruilde wat stukken af. Daarna werd toch besloten tot remise.

 Henk Breimer was de eerste die een einde bracht aan de zegereeks van Cornelis Jellesma. Een klein grapje met het doorschuiven van een pion leverde Henk een paard op. Cornelis probeerde het nog wel, maar tegen materiaal achterstand was niet te spelen en moest later capituleren. 

 Jappie Breimer kwam zeer actief te staan tegen Tjeerd de Vries. Bijna ging Tjeerd kopje onder, maar op miraculeuze wijze wist hij toch alle gevaar af te wenden. Toen de brand eenmaal was geblust namen ze genoegen met remise.
Uitslagen 15e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 17 januari 2014.

 Wit                                             Zwart                                   
Uitslag 
Hans KlootsChris Draijer
0-1
Douwe TjerkstraHans Starreveld
0-1
Jappie BreimerTjeerd de Vries
½-½
Henk BreimerCornelis Jellesma
1-0
Jan WeversJan Brinkman
½-½
Sietse v. d. WalTrienke Wijmenga
½-½

Zaterdag ging een viertal van Sc Rijs naar een schaaktoernooi te Workum. Gespeeld werd er in groep B. De vier die mee deden waren Chris Draijer (capt), Douwe Tjerkstra, Hans Kloots en Trienke Wijmenga.
 Ze kregen te maken met sterke teams uit de A- groep. De eerste en tweede ronde werd verloren. Daarna sprokkelde het team nog 5 punten bij elkaar met 2 overwinningen en een gelijkspel. Helaas kwam het team niet verder dan een vijfde plaats, net 1 wedstrijdpuntje te weinig! 
De score van de onderlinge spelers was als volgt: Trienke Wijmenga en Hans Kloots beiden 2 uit 7, Douwe Tjerkstra 3,5 uit 7 precies 50% en Chris Draijer deed het keurig met een score van 5 uit 7.Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!