zaterdag 29 maart 2014

Blunder Beks kost partij en ........kampioenschap?????

Vrijdag 28 maart streden de nummers 1 en 2 om het kampioenschap van dit seizoen.Herman Beks kwam voortvarend uit de opening en probeerde een valletje uit te lokken. Wim de Groot hapte echter niet en ging rustig door met verdedigen. Gedurende de partij stond Herman iets beter. Het was een moeilijk gevecht. Op het eind van de avond ging Herman in de fout, een verkeerde pionzet zorgde er voor dat de partij meteen was afgelopen. Wel sneu, na zo'n goed opgezette partij, maar dat is ook schaken.

Nu deze partij in het voordeel van Wim de Groot is beslist, kan hem het kampioenschap bijna niet meer ontgaan.

Wim de Groot officieus kampioen!
Chris Draijer speelde een goede partij tegen Tjeerd de Vries, hij zette een val op en die werkte. Hij won een stuk en Tjeerd gaf na nog enkele zetten op. 
Hans Kloots won een pion tegen Jan Wevers, later in de partij nog een pion. Jan zag geen kansen meer en gaf op.


Hans Starreveld zette een prachtige koningsaanval op. Met een klassiek stukoffer maakte hij het Cornelis Jellesma zo moeilijk, dat er geen ontkomen meer aan was. Mat was onvermijdelijk op c7.


Henk Breimer mocht het opnemen tegen 2 tegenstanders! Tegen Sijtze van der Wal was hij niet scherp. De verkeerde volgorde van een aantal zetten gaven Sijtze de kans hem mat te zetten. 

Tegen Trienke Wijmenga ontspon zich een hevige strijd, met kansen voor beiden. Henk leek een toren weg te geven, maar met loper en dame en een pion werd Trienke alsnog mat gezet.


Uitslagen 25e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 28 maart 2014.

 Wit                                    Zwart                                   
Uitslag 
Herman BeksWim de Groot
0-1
Chris DraijerTjeerd de Vries
1-0
Hans StarreveldCornelis Jellesma
1-0
Henk BreimerSietse v.d. Wal
0-1
Trienke WijmengaHenk Breimer
0-1
Jan WeversHans Kloots
0-1Schaakclub Rijs, waar nu al meer dan 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!