vrijdag 20 maart 2009

Anne Kloosterman wint Snelschaak-Kampioenschap Gaasterlân-Sleat!
Anne Kloosterman ontvangt de wisselbeker van Durk VenemaDonderdag 19 maart werd weer het inmiddels befaamde snelschaakkampioenschap gehouden.Het voortreffelijke georganiseerde toernooi was dit jaar in handen van Schaakvereniging Oan Set te Wijckel.
17 schakers werden ingedeeld in 3 groepen.

Na enkele speelrondes nestelden de favorieten Anne Kloosterman (Sneek) en Siebolt Haijtema (Workum) in groep A zich in de kopgroep. Gevolgd door Chris Draijer.
De laatste ronde moest Chris tegen Herman Beks het werd remise, zodat zijn 3e plaats werd veilig gesteld. Anne en Siebolt moesten een barrage spelen. Na een harde strijd werd de 1e partij remise, ook de 2e partij eindigde gelijk. Uiteindelijk kon Anne in de derde partij toeslaan en de wisselbeker in ontvangst nemenTrienke Wijmenga winnares groep B
In groep B ging de strijd gelijk opgaand. Durk Venema kon in de laatste ronde nog de koppositie pakken, maar dan moest hij winnen van Trienke. Het werd een thriller, waarbij de tijd doorslaggevend werd. De vlag viel letterlijk voor Durk. De enige vrouwelijke deelneemster Trienke Wijmenga won in groep B. Ook vooral dankzij het afsnoepen van de punten van de onderlinge partijen. Henk Breimer en Sjouke Haijtema moesten een partij om de 2e en 3e plaats spelen. De eerstgenoemde won afgetekend.Gerrit Jan Faas winnaar groep C
In groep C waren slechts 5 spelers ingedeeld. Al snel bleek Gerrit Jan Faas oppermachtig. Hij liet Hendrik Stoffelsma en Douwe de Vries ruim achter zich. Douwe en Hendrik moesten na afloop nogmaals tegenelkaar strijden voor de 2e plaats. Douwe trok aan het langste eind in de onderlinge barrage. 


klik hier voor meer foto's 

Klasse A:
1 Anne Kloosterman 14p.
2 Siebolt Haijtema 14p.
3 Chris Draijer 10p.
4 Hans Starreveld 9p.
5 Herman Beks 7p.
6 Jappie Breimer 5p.

Klasse B:
1 Trienke Wijmenga 13p.
2 Henk Breimer 11p.
3 Sjouke Haijtema (senior) 11p.
4 Hessel van der Pal 11p.
5 Durk Venema 9p.
6 Douwe Tjerkstra 5p.

Klasse C:
1 Gerrit Jan Faas 12p.
2 Douwe de Vries 8p.
3 Hendrik Stoffelsma 8p.
4 Jerry Klaaren 6p.
5 Jelle Venema 4p.


Al met al was het toernooi weer zeer geslaagd met dank aan de gebroeders Venema.
Volgend jaar hoopt Schaakclub Rijs dit toernooi weer te organiseren.


De groepswinnaars.

Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !