zaterdag 21 maart 2009

Spanning in strijd om clubkampioenschap Schaakclub Rijs loopt op.!


Hessel vd Pal speelde remise en zakte naar de 2e plaats .

Ronde 24 bij schaakclub Rijs bracht geen beslissing in de strijd om het kampioenschap. Nog steeds bestaat de top-3 uit Jan Brinkman, Hessel van der Pal en Chris Draijer, die feitelijk gezamenlijk op kop staan, direct gevolgd door de 4e kanshebber Herman Beks, die veruit het beste scoringspercentage heeft, maar wel 5, 6 partijen minder gespeeld.

De koploper van ronde 23, Hessel van der Pal, en Herman Beks speelden onderling. Hessel leek in de opening na een foutje van Herman een walk-over te maken, hij won een stuk en zijn paarden stonden voortreffelijk. In de praktijk bleek het niet zo simpel, Herman won in het late middenspel het stuk terug en stond toen beter. Hij kwam zelfs een pion voor, maar Hessel wist Hermans’ koning in het eindspel aan de rand van het bord te houden en zo werd het punt eerlijk gedeeld.

De concurrenten Chris Draijer en Jan Brinkman maakten van de gelegenheid gebruik om naast Hessel te komen. Chris sloeg in de opening toe tegen Henk Breimer en won al snel. Jan Brinkman had tegen Trienke Wijmenga wat meer omwegen nodig, maar kwam uiteindelijk uit waar hij wilde en haalde het volle punt binnen.

In de subtop bracht het duel tussen Hans Starreveld en Louwerens Mulder geen beslissing en nestelde Jappie Breimer zich op de 5e plaats met een snelle overwinning op Ayelt van Zuiden. Tjeerd de Vries doet om deze strijd ook nog mee, hij won van Cornelus Jellesma.

Gerrit Jan Faas oefende een paar fraaie partijtjes tegen gast Bart Lyklema, die kwam kennismaken met de schaakclub.


stand aan de kop:
1 Brinkman, Jan 97,17
2 Pal, Hessel v.d. 97,00
3 Draijer, Chris 96,50
4 Beks, Herman 85,67
verslag Jan Brinkman.


uitslagen o.c. ronde 24 gespeeld vrijdag 20 maart 2009.

  • Ayelt van Zuiden - Jappie Breimer 0-1

  • Henk Breimer - Chris Draijer 0-1

  • Tjeerd de Vries - Cornelus Jellesma 1-0

  • Trienke Wijmenga - Jan Brinkman 0-1

  • Herman Beks - Hessel vd Pal ½-½

  • Hans Starreveld - Louwerens Mulder ½-½  • Schaakclub Rijs e.o. waar al meer dan 50 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt !