12.10.13

Herman Beks legt Hans Starreveld op pijnbank!




Knappe winst Trienke Wijmenga.


Henk heeft goed geboerd!
De opkomst op vrijdag 11 oktober was helaas niet bijster groot. Met 11 spelers kon toch een indeling worden gemaakt.
   





  • Henk Breimer moest gaan voor de dubbelslag. Hij pakte anderhalve punt! Jan Wevers werd verslagen en tegen Sijtze v/d Wal behaalde hij een half punt.

  • Trienke Wijmenga haalde haar eerste punt binnen. Cornelis Jellesma offerde een stuk tegen 2 pionnen. Trienke op haar beurt offerde een stuk terug, maar dat leverde slechts 1 pion op. Na afruilen van de dames vergat Cornelis zijn paard.

  • Voor de beide "Hansen" was het bepaald geen leuke avond.
  • Hans Kloots raakte in de opening een pion kwijt tegen Wim de Groot in zijn favoriete engelse opening. Die wist daar wel raad mee en al vrij snel besliste hij de partij.

  • Hans Starreveld kwam ook al verkeerd uit de opening. Herman Beks zat al te rekenen. Zijn woorden waren: " Ik heb al een paard buit, dus pak ik een pion en dan kom ik met een pion meer in het middenspel terecht". Even later pakte hij nog een pion. Hans had ook nog niet kunnen rocheren, nee er was geen redden meer aan.

  • De partij tussen Tjeerd de Vries en Chris Draijer verliep rustig. Er zaten geen valletjes in en ook geen gevaarlijke combinaties. Bijna alles ging van het bord. Wat overbleef was elk 6 pionnen en een toren. Chris had wel een open lijn voor zijn toren. Tjeerd wilde maar al te graag die toren ruilen. Met een tempozetje kwam de koning van Chris het centrum binnenwandelen.

    Na wat pionzetjes wist Chris het toch voor elkaar te krijgen om zijn randpion vrij te spelen. Tjeerd moest die pion halen en daarna was het ook gebeurd.

  • Klik hier voor de alle foto's



    Uitslagen 3e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag  11 oktober 2013.
     Wit Zwart
    Uitslag 
    Jan WeversHenk Breimer
    0-1
    Herman BeksHans Starreveld
    1-0
    Wim de GrootHans Kloots
    1-0
    Tjeerd de VriesChris Draijer
    0-1
    Trienke WijmengaCornelis Jellesma
    1-0
    Henk BreimerSietse v d Wal
    ½-½
    Indeling FSB competitie bekend. let op datum is gewijzigd! Rijs speelt 1e wedstrijd dinsdag 15 oktober in Leeuwarden! Klik hier voor de indeling
    Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!! Kom eens kennismaken!