16.10.13

Rijs begint FSB competitie met overwinning!



 Wim de Groot op z'n best!





Dinsdagavond 15 oktober 2013 stond de uitwedstrijd tegen de Schaakcombinatie Leeuwarden op het programma. Het begon vrij kalm.


  • Herman Beks aan bord 2 stond iets gedrongen, maar kreeg toch een remise aanbod. Hij nam dit aan.

  • Chris Draijer op bord 1 kreeg als tegenstander een ex- jeugdkampioen. Chris zette enkele valletjes op, maar Joris Brouwer reageerde behoedzaam en trapte nergens in, ook hier kwam een remise aanbod. Chris nam na een kleine denkpauze dit bod aan. 

  • Jappie Breimer  op bord 4 volgde al vrij snel met de derde remise.








  • Hans Starreveld op bord 6 stond beter met een vrije randpion, na afruilen van de torens viel helaas deze mooie pion. Er resteerde een moeilijk eindspel. Hij gaf op. Rijs stond na deze 4 partijen achter: Met 2,5 tegen 1,5 . De overige 4 spelers zorgden voor een waar spektakel.



  • Allereerst kwam Trienke Wijmenga op bord 8 een pion voor, met een listig paardzetje won ze een loper en daarna ging ze met de torens in de aanval. De tegenstander werd mat gezet. De stand was weer gelijk getrokken.


  • De partij tussen Wim de Groot op bord 3 en Dick Bonnema was een thriller! Wim kwam een kwaliteit achter, maar had nog wel een stelling met kansen. Een pion rukte naar de zevende rij op. Hij won met een fraaie combinatie 2 stukken. Hij moest het resterende spel nog wel even afmaken. Er dreigde een gevaarlijke matdreiging. Hij loste dit keurig op en won.










  • Henk Breimer op bord 5 maakte er ook een mooie pot van. Hij offerde de kwaliteit, maar had genoeg dreigingen. Met een listig zetje werd de partij plots beslist: Mat!



  • Resteerde Douwe Tjerkstra op bord 7 nog. Ook hier werd op het scherpst van de snee gespeeld. Douwe probeerde met een pionoffer een mataanval op te zetten, maar zover kwam het niet meer, door de 3 overwinningen op rij stond Rijs al op 4,5 punten. Ze besloten  tot remise. Het resultaat was dat we met een 3-5 overwinning tevreden naar huis konden afreizen.

Uitslag 1e ronde FSB competitie gespeeld dinsdag 15 oktober 2013 te Leeuwarden.

Schaakcombinatie Leeuwarden Schaakclub Rijs
3-5
Joris BrouwerChris Draijer
½-½
Peter LeusHerman Beks
½-½
Dick BonnemaWim de Groot
0-1
Marinus WoudstraJappie Breimer
½-½
Tjalling GoedemoedHenk Breimer
0-1
Roelof OvingHans Starreveld
1-0
Guido VinkDouwe Tjerkstra
½-½
Henk v.d. schuitTrienke Wijmenga
0-1



Bakkeveen wint van Sneek, Lemmer wint van Steenwijk!
Kijk hieronder!

Speelschema, uitslagen en stand seizoen 2013-2014.

De Strijd om de Bondsbokaal seizoen 2013-2014.

Klik hier voor alle foto's.


Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!



OOK SCHAKEN??
Kom eens kennismaken! 

Mail hier onze secretaris!!