19.10.13Herman Beks stevig op kop! Na de fraaie overwinning dinsdag jl. werd er gewoon weer een normale onderlinge competitie gespeeld.

De meeste ogen waren natuurlijk gericht op het duel Herman Beks versus Wim de Groot. Het werd een spannende pot, waarbij Wim onder de druk leek uit te komen, maar Herman trok uiteindelijk aan het langste eind. Zo verstevigde hij zijn koppositie.

Chris Draijer klom naar de tweede plaats, door een overwinning op Sijtze van der Wal. Een lastige penning kostte  Sijtze een paard.


Cornelis Jellesma pakte een belangrijk punt tegen Jan Wevers. Hij won enkele pionnen en dat was Jan te veel en die gaf op.


Jappie Breimer en Henk Breimer maakten er een "psychologisch potje van. Henk wilde geen remisebod aannemen. Een poosje later bood hij zelf remise aan. Jappie nam het aan. Stiekem zeggen we nu: " Jappie stond wel beter hoor!"Trienke Wijmenga kwam goed uit de opening. Hans Starreveld probeerde een valletje, maar dat kostte hem een pion. Tussenschaakje had hij over het hoofd gezien. Trienke moest nog wel uitkijken voor een directe matzet. Het kostte haar zoveel tijd, dat ze met nog 3 zetten te spelen minder dan 2 minuten had! Ze bood remise aan. Hans accepteerde dit, hij wilde niet het eindspel aangaan met een pion minder.

Hans Kloots maakte er een ware Houdini-act van. Hij stond verloren, maar knokte door. Tjeerd de Vries had zoveel tijd verbruikt, dat hij het niet in de toegestane tijd kon afmaken. Zo kon Hans alsnog het hele punt binnenslepen.

Uitslagen 4e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag  18 oktober 2013.

 Wit Zwart
Uitslag 
Hans KlootsTjeerd de Vries
1-0
Wim de GrootHerman Beks
0-1
Sietse v d WalChris Draijer
0-1
Henk BreimerJappie Breimer
½-½
Cornelis JellesmaJan Wevers
1-0
Hans StarreveldTrienke Wijmenga
½-½


Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!