6.10.13

Kraker tussen Wim de Groot en Chris Draijer onbeslist!

  • Al in de tweede ronde speelden de nummers 2 en 3 van vorig seizoen tegen elkaar, Chris Draijer en Wim de Groot. Wim won al vrij snel een kwaliteit, maar moest daarvoor een pion opgeven. De eindspeltechniek van Chris bleek weer ijzersterk, want hij dreef met zijn pion Wim danig in het nauw. Wim hield het hoofd koel en hield moedig stand, en zo werd het punt gedeeld. 


  • Hans Kloots opende ijzersterk tegen Trienke Wijmenga. Hij parkeerde zijn dame op h6 pal tegen over Trienkes koning en kon paard en loper in de aanval mee laten doen. Trienke kon hier weinig tegen uitrichten en werd matgezet. 
  • Intussen hadden Sytze van der Wal en Jan Wevers tot remise besloten


  • Tjeerd de Vries een uitermate moeilijke avond tegen Cornelis Jellesma. Tjeerd had een doorgebroken pion, maar Cornelis had wel een paard meer. Het fysieke uthoudingsvermogen van de fanatiek mountainbikende Cornelis is ongetwijfeld veel groter dan dat van de veel oudere Tjeerd, maar met het schaakuithoudingsvermogen van Tjeerd bleek niks mis. Laat op de avond trok hij de partij, ten koste van Cornelis naar zich toe.
  • Resteerden nog twee felle duels. Jappie Breimer won tegen Herman Beks verrassend een pion, maar het was niet genoeg om het volle punt te maken. Laat op de avond werd tot remise besloten.










  • Waren alleen Douwe Tjerkstra en Jan Brinkman nog over. Jan moest een kwaliteit geven, maar kreeg wel 2 ver opgerukte randpionnen. Dat laatste was uiteindelijk te veel voor Douwe’s stelling en Jan kon met een vol punt naar huis.



Uitslagen 2e ronde onderlinge competitie gespeeld vrijdag 4 oktober 2013.

Wit Zwart
Uitslag
Chris DraijerWim de Groot
½-½
Douwe TjerkstraJan Brinkman
0-1
Sietse v d WalJan Wevers
½-½
Hans KlootsTrienke Wijmenga
1-0
Tjeerd de VriesCornelis Jellesma
1-0
Herman BeksJappie Breimer
½-½


Indeling FSB competitie bekend.
Rijs speelt 1e wedstrijd maandag 14 oktober in Leeuwarden!

Klik hier voor de indeling


Schaakclub Rijs, waar al bijna 60 jaar serieus en met plezier wordt geschaakt!!



OOK SCHAKEN??
Kom eens kennismaken!

Mail hier onze secretaris!!